Maak kennis met Brouwerij Boon

In de voetsporen van Frank Boon

Brouwerij Boon is het levenswerk van Frank Boon, die vaak omschreven wordt als ‘redder van de geuze’. Einde jaren zeventig nam hij een zieltogende geuzestekerij over, vastberaden om de lokale geuze-traditie te doen herleven. Doorheen de jaren bleef Brouwerij Boon groeien, met het grootste respect voor de traditionele ambacht.

Wat in al die tijd ook bleef groeien, was unieke kennis - niet alleen over lambiek brouwen en geuze steken, maar ook over de selectie van de juiste grondstoffen én over unieke mouten, speciaal gemaakt voor de bieren van Boon. Bovendien groeide ook de technische kennis over de brouwinstallaties en het eigen onderhoud van machines en eikenhouten vaten. Die kennis werd de afgelopen jaren doorgegeven aan de volgende generatie: met Jos Boon en Karel Boon is de succesvolle opvolging een feit. Beide zonen groeiden op in de schaduw van de brouwerij en erfden zo meteen ook Franks passie voor de traditionele bierstijlen uit de streek.

Vandaag kijken we bij Brouwerij Boon met vertrouwen vooruit. Frank is sinds 2020 met pensioen, maar houdt nog steeds een oogje in het zeil. Jos en Karel zorgen met familiale toewijding voor continuïteit en verdere groei. De waardevolle technieken uit het verleden worden toegepast, maar met het oog op de toekomst worden de activiteiten in onze brouwerij meteen ook als wetenschap aangepakt.

Onze kwaliteit is geen toeval

Kwaliteit laat je niet aan het toeval over. Daar zijn we bij Brouwerij Boon van overtuigd. Onze bieren zijn dan wel van spontane gisting: ze zijn vooral het resultaat van doordacht vakmanschap. Met de toewijding van ons familiebedrijf hebben we doorheen de jaren een unieke expertise opgebouwd in lambiek-bieren. We bouwen voort op een eeuwenoude traditie, met authentieke processen en materialen. Die ambacht koppelen we aan nieuwe technieken en wetenschappelijke inzichten, om zo telkens weer geuze, kriek en faro van de hoogste kwaliteit te verkrijgen. Zodat jij in goed gezelschap kunt genieten van spontane momenten.

Lembeek, thuisbasis van de lambiek

Onze brouwerij bevindt zich niet voor niets in Lembeek, langs de oevers van de Zenne. De plaatsnaam zegt het al: Lembeek is al eeuwenlang het centrum van de lambiek. De lucht van de Zennevallei heeft dan ook een belangrijke invloed op de spontane gisting van het lambiekbier. Onze brouwactiviteiten zijn dus nauw verweven met de geschiedenis van onze streek. Meteen ook een lànge geschiedenis, want lambiek is het oudste Belgische bier dat nog steeds gebrouwen wordt. Frank Boon schreef zelf ook mee aan die geschiedenis door de geuze-tradtie met veel passie en groeiende kennis voort te zetten.

Hallo daar!

Ben jij al 18 jaar of ouder?

We zien je graag terug als je 18 jaar bent.