Oude Geuze,
onze traditie

Kelderdagen 2023 - 20/10 & 21/10

Heb je al eens oudere flessen Oude Geuze of Oude Kriek willen proeven of zoek je nog enkele flessen om een vintage bierkelder te starten?
In onze Biershop en BOON Bar zullen heel wat unieke flessen te ontdekken zijn tijdens Kelderdagen 2023 op vrijdag 20 oktober en zaterdag 21 oktober. Er zijn zowel oudere flessen als enkele rariteiten te vinden. Let op, de meeste van deze bieren zijn uitzonderlijk dat weekend beschikbaar vanwege de zeer beperkte voorraad!

World Beer Awards 2023 - Beste Kriek van België!

De BOON Millésime “Oude Schaarbeekse Kriek” en Oude Geuze Boon VAT 59 Monoblend vallen op de World Beer Awards 2023 in de prijzen. Op de bierwedstrijd in London werden begin augustus 2023 de winnaars bekend gemaakt. Sinds de eerste deelname door BOON in 2017 winnen ze er elk jaar, en nu opnieuw. De BOON Millésime kreeg de gouden medaille en werd als beste kriek van België uitgeroepen! De Geuze Boon VAT 59 kreeg de zilveren medaille.

Enkele interessante weetjes

Uitsluitend vers fruit

Om onze fruitbieren te maken gebruiken we enkel verse krieken en frambozen.

Rijping op eiken vaten

Onze traditionele bieren zijn steeds gemaakt met lambiek die gerijpt heeft op eiken vaten. Daarom hebben we intussen ’s werelds grootste voorraad lambiek bier op eikenvaten, goed voor 2,1 miljoen liter in 161 eikenhouten foeders.

Zennevallei

Onze lambiekbieren van spontane gisting zijn uniek dankzij de microflora van wilde gisten die aanwezig zijn in de Zennevallei. De Zenne stroomt tussen onze gebouwen. Korter bij de bron van deze unieke gistculturen kan men niet zijn!”

Hallo daar!

Ben jij al 18 jaar of ouder?

We zien je graag terug als je 18 jaar bent.