Tijdens deze tasting van Oude Kriek proeven we vijf verschillende lambiekbieren en ontdekken we drie verschillende kriekenvariëteiten: Onze typische Boon krieken, Belgische Schaarbeekse krieken en Deense Stevens krieken. Ontdek de impact van het gebruik van verschillende kriekenvariëteiten in Oude Kriek, alsook de impact van extra finishing op kleine of grote houten vaten.
De tasting wordt begeleid door Frank Boon en Chris Lauriers.
Heb je al eens oudere flessen Oude Geuze of Oude Kriek willen proeven of zoek je nog enkele flessen om een vintage bierkelder te starten?
In onze Biershop en BOON Bar zullen heel wat unieke flessen te ontdekken zijn tijdens Kelderdagen op vrijdag 28 oktober en zaterdag 29 oktober. Er zijn zowel oudere flessen en enkele rariteiten te vinden. Let op, de meeste van deze bieren zijn enkel uitzonderlijk dat weekend beschikbaar vanwege de zeer beperkte voorraad!
Om onze fruitbieren te maken gebruiken we enkel verse krieken en frambozen.
Onze traditionele bieren zijn steeds gemaakt met lambiek die gerijpt heeft op eiken vaten. Daarom hebben we intussen ’s werelds grootste voorraad lambiek bier op eikenvaten, goed voor 2,1 miljoen liter in 161 eikenhouten foeders.
Onze lambiekbieren van spontane gisting zijn uniek dankzij de microflora van wilde gisten die aanwezig zijn in de Zennevallei. De Zenne stroomt tussen onze gebouwen. Korter bij de bron van deze unieke gistculturen kan men niet zijn!”