Oude Geuze,
onze traditie

Warmste brouwerijbezoeken 2025

Bezoek BOON en nog 25 andere brouwerijen tijdens De Warmste Week

Samen met 25 andere brouwerijen zullen we in het kader van de Warmste Week ons inzetten voor het goede doel. Op zondag 7 december 2024 openen maar liefst 26 brouwerijen hun deuren om het grote publiek te laten kennismaken met het vakmanschap dat aan de basis ligt van de rijke Belgische biercultuur. De opbrengst van de verkochte toegangstickets in alle brouwerijen gaat volledig naar De Warmste Week.

Oude Geuze Remy Le Mercier

Brouwen is wetenschap, vakkennis, intuïtie, maar soms ook papierwerk. Onze passie voor traditie gaat verder dan het bier zelf; we verdiepen ons soms ook in archieven en historische geschriften om onze kennis en inzichten te verfijnen. Recent werden we nog eens herinnerd aan een bijzonder document uit het rijksarchief van Brussel. Eentje dat bij de kenners misschien wel wat stof doet opwaaien.

Enkele interessante weetjes

Uitsluitend vers fruit

Om onze fruitbieren te maken gebruiken we enkel verse krieken en frambozen.

Rijping op eiken vaten

Onze traditionele bieren zijn steeds gemaakt met lambiek die gerijpt heeft op eiken vaten. Daarom hebben we intussen ’s werelds grootste voorraad lambiek bier op eikenvaten, goed voor 2,1 miljoen liter in 161 eikenhouten foeders.

Zennevallei

Onze lambiekbieren van spontane gisting zijn uniek dankzij de microflora van wilde gisten die aanwezig zijn in de Zennevallei. De Zenne stroomt tussen onze gebouwen. Korter bij de bron van deze unieke gistculturen kan men niet zijn!”

Hallo daar!

Ben jij al 18 jaar of ouder?

We zien je graag terug als je 18 jaar bent.