Oude geuze

 
 
 

Onze bieren

Geuze Mariage Parfait

Liefdevolle verbinding
tussen de fijnste lambiekbieren

Drie jaar oude, op eiken vaten gerijpte lambiekbieren gaan een succesvolle verbintenis aan. Dit is een zalig huwelijk met een zachte en volmondige smaak. Een huwelijk dat nog beter wordt met de jaren.

Geuze Mariage Parfait is een traditioneel lambiekbier van spontane gisting. Dit bier wordt voor het grootste deel geassembleerd uit 3 jaar oude, op eiken vaten gerijpte lambiek. De allerfijnste lambiek dus, die gerijpt heeft op de allerbeste vaten in de brouwerij.

De vaten die lambiek voor Geuze Mariage Parfait kunnen leveren, zijn niet toevallig ook de oudste van de brouwerij. Gebouwd tussen 1883 en 1914, zijn ze intussen al meer dan 100 jaar in dienst als echte lambiek-foeders. De microflora aan wilde gisten in de wand van de houten vaten is zo oud als de vaten zelf: dankzij de unieke evolutie ervan ontstaat de meest malse en fijne lambiek.

Vintage

Het brouwjaar op het halsetiket van Geuze Mariage Parfait verwijst naar het jaar waarin de 3 jaar oude lambiek uit de assemblage werd gebrouwen.

Smaak

Geuze Mariage Parfait smaakt heel zacht en volmondig. Je proeft vooral toetsen van citrus (pompelmoes, limoen), houtaroma’s (vanille, kruidnagel, eik) en fenolische componenten die verwijzen naar whisky. Malse wijnzuren en de smaak van jonge appels ronden zijn smaak mooi af. Je kunt Geuze Mariage Parfait overigens gerust een tijdje in de kelder bewaren: na enkele jaren zal hij je aangenaam verrassen.

Schenken aan 14°C in het traditionele Geuze Boon-glas of in een degustatieglas.

Schenken aan 12°C in het traditionele Geuze Boon-glas of in een degustatieglas
8% ABV
Donker bewaren op keldertemperatuur.
Flessen : 37,5cl, 75cl

Hallo daar!

Ben jij al 18 jaar of ouder?

We zien je graag terug als je 18 jaar bent.