Oude geuze

 
 
 

Onze bieren

Oude Geuze Boon Black Label

Unieke edities, vol van smaak
en met een heel droge afdronk

Sinds 2015 verschijnt ongeveer elk jaar een nieuwe, unieke variant van de Oude Geuze Boon met een geheel eigen assemblage. Deze verschillende ‘Black Label’-edities hebben telkens een hoogst originele smaak, maar staan allemaal voor echte volmondigheid en een droge afdronk.

Naar aanleiding van de 40ste verjaardag van Brouwerij Boon lanceerden we in 2015 de eerste editie van onze Oude Geuze Boon Black Label. Dit bijzondere bier maken we met een selectie van lambiekbieren uit de eiken vaten – onze foeders - met de hoogste vergistingsgraad: daarin zijn quasi alle vergistbare suikers ook daadwerkelijk vergist. Voor de ‘Black Label’ de brouwerij verlaat, rijpt hij nog minstens een jaar in onze kelders.

De zeer hoge vergistingsgraad maakt de Oude Geuze Boon Black Label extra droog. Tegelijk is dit bier heel volmondig, dankzij de componenten die worden gecreëerd door de wilde gisten. Omdat deze speciale variant van de Oude Geuze Boon in de smaak blijft vallen, maken we ongeveer elk jaar een nieuwe editie, die telkens weer een beetje anders is. Intussen kan je al verschillende edities ontdekken.

Vintage

Oude Geuze Boon Black Label krijgt telkens een ander editienummer per nieuwe assemblage. Elke editie is dus uniek. De ‘Black Label’-edities delen alvast de combinatie van een droge afdronk met een volmondig gevoel. Toch zijn er ook heel wat aromatische verschillen tussen de verschillende edities.

Donker bewaren op keldertemperatuur.
Schenken aan 14°C in het traditionele Geuze Boon-glas of in een degustatieglas.
7% ABV
Flessen : 75cl

Hallo daar!

Ben jij al 18 jaar of ouder?

We zien je graag terug als je 18 jaar bent.