Fruitbieren

Onze bieren

Kriek boon

De kracht van verse krieken

Dit is kriek met een alcoholgehalte van 4% zoals die volgens ons altijd zou moeten smaken. We maken hem dan ook met 250 gram verse krieken per liter. Ontdek het plezier van zijn pure, authentiek fruitige karakter: verfrissend, zacht en mooi in balans. Want Kriek Boon brengt je de smaak van échte krieken.

Kriek Boon is een bier van spontane gisting, bereid uit oude en jonge lambiek die rijpt op eikenhouten vaten. Om dit pure kriekbier te maken, gebruiken we uitsluitend echte, verse krieken en worden geen concentraten toegevoegd. Kriek Boon wordt bovendien gemaakt met zo’n 250 gram verse krieken per liter. Door deze krieken te laten vergisten met jong lambiekbier, geven we Kriek Boon zijn fijne, authentieke smaak en beperken we meteen het alcoholgehalte.

De krieken waarmee we Kriek Boon maken, worden zorgvuldig geoogst. Direct na het oogsten worden ze schoongemaakt: de steeltjes en bladeren worden verwijderd, enkel de kriek met pit blijft over. De krieken worden dan ook meteen ingevroren en vervolgens opgeslagen in de speciale koelcel van Brouwerij Boon. Zo kunnen we het hele jaar door bier van verse krieken maken. Om al onze kriekbieren te maken, gebruiken we jaarlijks trouwens zo’n 300 ton verse krieken.

Vintage

Het jaartal op het halsetiket van de fles Kriek Boon vermeldt het oogstjaar van de krieken.

Smaak

Kriek Boon laat je genieten van de licht-zoete, zachte-zure en volle smaak van verse krieken. Het bier is zeer fruitig en heeft de échte expressie van krieken en bier, niet de smaak van snoep. Het bier is gebalanceerd, zacht en makkelijk doordrinkbaar. Jouw ideale dorstlesser op een zomers terras.

Schenken aan 4°C in een tulpglas.
Donker bewaren op keldertemperatuur.
4% ABV
Flessen: 25cl, 37,5cl, 75cl
Vaten: 20L

Hallo daar!

Ben jij al 18 jaar of ouder?

We zien je graag terug als je 18 jaar bent.