Fruitbieren

Onze bieren

Oude Kriek Boon

Pure traditie
in intense kriekensmaak

Proef de traditie van kriekbier in zijn meest pure vorm. Een dieprode klassieker met een rijke smaak. Het resultaat van kriekenlambiek op basis van 400 gram verse krieken per liter, die samen met jonge lambiek hergist op fles. Fruitig, karaktervol en puur natuur.

Oude Kriek Boon is een traditioneel lambiekbier van spontane gisting. We bereiden het door 400 gram verse krieken per liter te laten gisten op traditionele lambiek. De assemblage van de zogenaamde ‘kriekenlambiek’ samen met jonge lambiek hergist op fles en wordt zo een ‘Oude Kriek’. De grote hoeveelheid krieken geeft hier een zeer intense, maar toch zachte kriekensmaak.

Net als bij al onze kriekbieren worden de krieken voor Oude Kriek Boon handmatig geoogst en optimaal bewaard in de koelcel van onze brouwerij. Lees er meer over op de pagina van Kriek Boon.

Vintage

Het jaartal op het halsetiket van de fles verwijst naar het oogstjaar van de krieken.

Smaak

De dieprode kleur en roze schuimkraag van Oude Kriek Boon geven al een hint over zijn smaak. Krieken domineren in het natuurlijke aroma, dat ook verwijst naar rijp fruit en het typische karakter van lambiek.

Schenken aan 15°C in een tulpglas.
Donker bewaren op keldertemperatuur.
6,5% ABV
Flessen: 37,5cl, 75cl

Hallo daar!

Ben jij al 18 jaar of ouder?

We zien je graag terug als je 18 jaar bent.