Fruitbieren

Onze bieren

Framboise Boon

De échte smaak
van versgeplukte frambozen

Framboise Boon laat je genieten van de pure, echte smaak van frambozen die net geplukt lijken te zijn. Een hemelse combinatie van lambiek, 300 gram verse frambozen en 50 gram krieken per liter.

Framboise Boon is een bier van spontane gisting, bereid uit oude en jonge lambiek die rijpt op eiken vaten. Het geheim van zijn hoge kwaliteit en authentieke smaak? Het gebruik van échte, verse frambozen, zonder toevoeging van concentraten. Framboise Boon wordt gemaakt met wel 300 gram verse frambozen per liter. Daar voegen we nog een kleine extra 50 gram krieken per liter aan toe om het bier nog wat zachter te maken. Door de frambozen te laten vergisten met jong lambiekbier, krijgt Framboise Boon zijn fijne, authentieke smaak.

De frambozen worden zorgvuldig geoogst, waarop ze direct worden schoongemaakt. Vervolgens worden ze meteen ingevroren en bewaard in een speciale koelcel binnen onze brouwerij. Zo kunnen we het hele jaar door Framboise Boon met verse frambozen maken. Om al de frambozenlambiek te maken die we jaarlijks nodig hebben, gebruiken we jaarlijks wel 15 ton frambozen.

Vintage

Het jaartal op het halsetiket van de fles vermeldt het oogstjaar van de frambozen.

Smaak

Met Framboise Boon ervaar je een verfrissende, zachte en volle smaak van verse frambozen, alsof je ze recht van de struik op je tong zou leggen. Het bier is zeer fruitig en heeft de échte expressie van frambozen en bier, niet de smaak van snoep. Het bevat ook weinig zuren door het gebruik van veel jonge lambiek. Bovendien is het makkelijk doordrinkbaar. Een ideale dorstlesser op een zomers terras.

Schenken aan 4°C in een tulpglas.
Donker bewaren op keldertemperatuur.
5% ABV
Flessen: 25cl, 37,5cl
Vaten: 20L

Hallo daar!

Ben jij al 18 jaar of ouder?

We zien je graag terug als je 18 jaar bent.