Een rijke, complexe smaak die voortkomt uit de combinatie van lambiek en een zeer intense kriek-expressie. Helemaal geïnspireerd door de aloude traditie van de krieken op de Schaarbeekse vroegmarkt.
Oude Schaarbeekse Kriek Boon wordt gemaakt met 250 gram Schaarbeekse krieken per liter. Deze krachtige krieken, geoogst in België, combineren de malse en zacht-zurige smaken van de lambiek met een zeer intense maar gebalanceerde kriek-expressie en zorgen voor een zachte, ronde afdronk. Een extra rijping van zes maanden op eikenhouten vaten voegt vervolgens nog extra complexiteit toe. Het resultaat is een bijzonder rijke smaakbeleving.
Vandaag worden de krieken voor de Oude Schaarbeekse Kriek Boon op verschillende plaatsen in België geoogst, maar toch dragen ze nog steeds de naam ‘Schaarbeekse krieken’. De oostelijke oevers van de Zennevallei in Schaarbeek waren van oudsher immers begroeid met deze kriekenvariëteit. Deze zeer kwalitatieve kriekensoort werd vroeger door lambiekbrouwers ook aangekocht op de vroegmarkt in Schaarbeek.
Op het halsetiket van de fles staat het oogstjaar van de krieken.
Wat meteen opvalt, is de roze schuimkraag en de dieprode kleur van dit kriekbier. Je proeft zijn intense, wijnachtige aroma, maar ook toetsen van rijp fruit, eik en vanille. De Schaarbeekse krieken zorgen voor een zachte, ronde afdronk en worden geroemd voor het delicate aroma dat ze aan lambiek verlenen.