Fruitbieren

Onze bieren

Kriek Mariage Parfait

Het perfecte huwelijk tussen
eikenhout en krieken

Zeg ‘ja’ tegen deze combinatie van zwaar ingebrouwen Lambiek en verse krieken, een huwelijk dat alle tijd krijgt om te rijpen en hergisten. Ontdek een uniek liefdeskind van een kriekbier met een intense, wijnachtige smaak en een dieprode kleur.

Kriek Mariage Parfait is een Oude Kriek die wordt bereid uit zwaar ingebrouwen Lambiek van 18 maanden, waar per liter 400 gram verse wilde krieken aan worden toegevoegd. Na maceratie en vergisting van de krieken met lambiek, zal deze kriekenlambiek nog zo’n 6 à 8 maanden rijpen op eikenhouten vaten die een belangrijke bijdrage leveren aan de smaak van het bier.

Na het bottelen krijgt Kriek Mariage Parfait alle tijd om te hergisten op fles, zodat hij een echte Oude Kriek kan worden. Laat deze fles bij voorkeur nog 2 jaar in een koele en donkere kelder liggen: hij zal dan nog zachter worden en groeien in complexiteit.

Vintage

Het jaartal op het halsetiket van de fles Kriek Boon vermeldt het oogstjaar van de krieken.

Smaak

Kriek Mariage Parfait herken je aan zijn intense, wijnachtige aroma, waarin de krieken verrijkt worden door aangename toetsen van vanille en eik én een suggestie van rijp fruit. Door het hoge gehalte aan krieken is dit bier dieprood met een roze schuimkraag.

Schenken aan 14°C in een tulpglas.
Donker bewaren op keldertemperatuur.
8% ABV
Flessen: 37,5cl

Hallo daar!

Ben jij al 18 jaar of ouder?

We zien je graag terug als je 18 jaar bent.