Faro

 

Onze bieren

Faro Boon

Faro, een zoetzure dorstlesser

Brouwerij Boon zet een bijzondere streektraditie voort met deze karaktervolle faro op basis van jonge en oude lambiekbieren. Kandijsuiker zorgt voor zijn lichtbruine kleur en zoetzure smaak.

Faro Boon is een bier van spontane gisting, waarvoor meertsbier en oude lambiek gemengd worden. Zijn lichtbruine kleur en zoetzure smaak wordt verkregen door het maken van een assemblage van jonge lambiek met kandijsuiker en een kleine hoeveelheid oudere scherpzure lambiek.

Faro is een traditioneel lambiekbier dat in het begin van de 20ste eeuw - net als lambiek – heel geliefd was in onze streek. De ‘klassieke’ faro was licht in alcohol, zoet dankzij de kandijsuiker en liet zich makkelijk drinken. Het was zowat het ‘pintje’ voor alledag.

Daarmee vergeleken is Faro Boon eigenlijk een ‘dubbele faro’: hij bevat niet alleen jonge lambiek, maar ook oudere, sterkere lambiek van 3 jaar. Hij heeft nog meer karakter en een alcoholpercentage van 5%.

Smaak

Faro Boon wordt gekenmerkt door zijn volmondigheid en het sterke karakter van jonge lambiek, dat de typische zoetzure smaak onderbouwt.

Donker bewaren op keldertemperatuur.
Schenken aan 6°C in een bekerglas of in een tulpglas.
5% ABV
Flessen : 25cl

Hallo daar!

Ben jij al 18 jaar of ouder?

We zien je graag terug als je 18 jaar bent.