Speciale edities

Onze bieren

Millésime Boon

Delicaat traditioneel fruitbier op basis van Belgische Krieken en lambiek

De Boon Millésime 2020 is een Oude Schaarbeekse Kriek. In de zomer van 2020 werden de krieken geoogst waarmee we dit delicate, traditionele fruitbier op basis van Belgische schaarbeekse krieken en lambiek hebben gemaakt. We lieten de verse krieken vergisten met lambiekbier dat reeds 18 maanden gerijpt had in houten vaten. We gebruikten in totaal 270 gram krieken per liter. De kriekenlambiek die hieruit resulteerde lieten we vervolgens nog eens 6 maanden rijpen in eikenhouten foeders. Na deze extra rijping hebben we het bier gebotteld in deze flessen op 19 oktober 2021. De Boon Millésime is hergist op fles en kan gerust nog enkele jaren verder rijpen.

Dit Belgische bier op basis van krieken is een ideaal degustatiebier voor foodpairing of als aperitief. Dankzij het toegankelijke alcoholpercentage (6,5%) krijgt het uitgesproken en elegante aroma van de schaarbeekse krieken vrij spel.

Vintage

Het jaartal op het halsetiket van de fles vermeldt het oogstjaar van het fruit.

Smaak

Je proeft het intense, wijnachtige aroma, maar ook toetsen van rijp fruit, eik en vanille. De Schaarbeekse krieken zorgen voor een zachte, ronde afdronk en worden geroemd voor het delicate aroma dat ze aan de lambiek verlenen.

Schenken aan 14°C in een tulpglas.
Donker bewaren op keldertemperatuur.
6,5% ABV
Fles: 75cl

Hallo daar!

Ben jij al 18 jaar of ouder?

We zien je graag terug als je 18 jaar bent.