Speciale edities

Onze bieren

Oude Geuze Boon VAT Monoblend

Het originele karakter
van een uniek VAT

Waar Oude Geuze Boon ontstaat uit lambiekbieren van verschillende eikenhouten vaten, wordt de VAT Monoblend voor het overgrote deel gecreëerd met oude lambiek van eenzelfde vat. Dit resulteert in een smaakervaring die al even uniek is als het vat zelf.

Elke Monoblend wordt aangeduid door de combinatie van het woord ‘VAT’ en een cijfer. Deze code valt heel eenvoudig te verklaren: ze verwijst telkens naar het nummer van een groot eikenhouten vat – oftewel een foeder - bij Brouwerij Boon. De Monoblend bestaat voor 90% uit oude lambiek uit dat specifieke vat. Zo werd de Monoblend ‘VAT91’ bijvoorbeeld gemaakt met oude lambiek uit de 91ste foeder van Brouwerij Boon.

Door oude lambiek te gebruiken van eenzelfde foeder, komt het karakter van die specifieke foeder in iedere Monoblend mooi tot uiting. Om de Monoblend zijn sprankeling, soepelheid en complexiteit te geven, wordt aan de oude lambiek bovendien nog een klein beetje jonge lambiek toegevoegd. Terwijl Oude Geuze Boon VAT44 de allereerste Monoblend van Brouwerij Boon was, zijn er intussen al verschillende VAT-edities gemaakt.

Smaak

De smaak van elk VAT-nummer is telkens uniek. Hij hangt immers af van het specifieke eikenhouten vat waarop het lambiekbier gerijpt heeft, hoelang het daar precies op gerijpt heeft én hoe lang de VAT reeds aan het hergisten is op fles.

Schenken aan 15°C in een tulpglas.
Donker bewaren op keldertemperatuur.
Flessen: 37,5cl

Hallo daar!

Ben jij al 18 jaar of ouder?

We zien je graag terug als je 18 jaar bent.