Speciale edities

Onze bieren

Oude Geuze Apogee

De kroon op het levenswerk van Frank Boon

Apogee wordt wel eens gedefinieerd als ‘de kers op de taart’. Er is geen betere naam denkbaar voor deze Oude Geuze, die gerust gezien mag worden als de bekroning én erkenning van het unieke pionierswerk van Frank Boon. Na zijn leven te wijden aan lambiekbieren zoals Oude Geuze en Oude Kriek geeft hij de fakkel door aan zijn zonen Jos en Karel.

Onschatbaar pionierswerk

Flashback naar 1975. Frank Boon gaat in een keldertje in Halle aan de slag met enkele houten vaten. Zijn missie: de zieltogende maar rijke geuzecultuur nieuw leven inblazen. Dat hij daarin meer dan geslaagd is, bewijst onze flash forward naar vandaag. Dankzij Franks passie, vakmanschap en doorzettingsvermogen staan traditionele lambiekbieren als Oude Geuze en Oude Kriek meer dan ooit op de kaart. Zijn pionierswerk is van onschatbare waarde gebleken in het Belgische bierlandschap.

Overdracht aan de 2e generatie

Een goed glas geuze brengt mensen samen. Net zoals de mooie geuzetraditie families samenbrengt. Dat geldt in de eerste plaats voor de familie Boon zelf. Franks zonen Jos en Karel Boon groeiden op in de brouwerij en leerden het vak vanop de eerste rij. De opvolging was meteen verzekerd. Nu hebben zij met vertrouwen de fakkel van Frank overgenomen. Met Oude Geuze Apogee viert de brouwerij zowel de unieke brouwerscarrière van Frank Boon als de overdracht van Brouwerij Boon aan de tweede generatie.

Apogee brengt oudste en nieuwste lambiek samen

Oude Geuze Apogee is een viering van de bijzondere realisaties van Frank Boon. Tegelijk wordt met deze eenmalige editie de overdracht aan Jos en Karel Boon gevierd. Die overgang van de ene naar de andere generatie wordt weerspiegeld in de samenstelling van deze geuze. Want voor Apogee creëerde Frank een speciale blend met lambiekbieren uit de oudste (N° 79)  en uit de nieuwste (N° 83) foeder.

De Oude Geuze Apogee werd op 29 april 2019 gebotteld. Je kunt hem vinden in de Boon Bar in de brouwerij en in de biershop van de brouwerij, die je alvast kunt bezoeken op vrijdagen en zaterdagen van 10u tot 18u.

Onze brouwerij bezoeken? Daarover vind je hier alvast meer informatie.

Schenken aan 15°C in een tulpglas.
Donker bewaren op keldertemperatuur
Flessen: 75cl

Hallo daar!

Ben jij al 18 jaar of ouder?

We zien je graag terug als je 18 jaar bent.