Uitsluitend op vat

 
 
 

Onze bieren

Kriek Boon Sélection

Intense rijkdom aan krieken

Bestel eens een Kriek Boon Sélection in je favoriete café: de kriek op vat die extra veel krieken bevat. Deze assemblage van kriekenlambiek en jonge lambiek is 100% natuurlijk én onweerstaanbaar door zijn rijke kriekensmaak.

Kriek Boon Sélection bestaat enkel op vat voor de horeca en is een afgeleide van onze Oude Kriek Boon op fles. Kriek Boon Sélection wordt op een vergelijkbare manier gemaakt: we bereiden het door 400 gram verse krieken per liter te laten vergisten met lambiek. De assemblage van deze kriekenlambiek samen met jonge lambiek wordt afgevuld op vaten. De hoeveelheid krieken resulteert in een zeer intense, maar toch zacht-zurige kriekensmaak. Goed om te weten: dit bier is 100% natuurlijk. 

De krieken die nodig zijn om Kriek Boon Sélection te maken, worden handmatig geoogst. Meteen daarna worden ze schoongemaakt: we verwijderen de blaadjes en steeltjes, zodat alleen de kriek met pit overblijft. Vervolgens vriezen we de krieken onmiddellijk in en slagen we ze op in onze speciale koelcel. Zo kunnen we het hele jaar rond bier van verse krieken maken. Jaarlijks gebruiken we trouwens wel 300 ton verse krieken voor al onze kriekbieren.

Smaak

Kriek Boon Sélection maakt elk degustatiemoment bijzonder met een heerlijk aroma waarin krieken domineren, maar waarin je ook rijp fruit en het typische zacht-zure karakter van lambiek proeft. Omdat hij rijk is aan krieken, herken je Kriek Boon Sélection aan zijn dieprode kleur en roze schuimkraag. Goed om te weten: deze kriek bevat geen toegevoegde aroma’s of zoetstoffen.

Schenken aan 6°C in een tulpglas.
6,5% ABV
Vaten: 20L

Hallo daar!

Ben jij al 18 jaar of ouder?

We zien je graag terug als je 18 jaar bent.