Uitsluitend op vat

Onze bieren

Lambiek Boon

Het pure en oorspronkelijke bier,
een echte held van de streek

Lambiek mag dan wel het oorspronkelijke bier zijn waarmee we onze andere bieren maken: hij is dankzij zijn lichtzure en malse smaak zelf ook overheerlijk. Bestel hem in een van de cafés in en rond Lembeek, en geniet van deze klassieker.

Lambiek ligt aan de basis van onze bieren van spontane gisting. Zo mengen we lambiek van verschillende leeftijden om Oude Geuze of Kriek te maken. Het is dus de ‘oervorm’ van onze andere bieren, maar wordt zelf ook gewaardeerd voor zijn lichtzure, maar toch malse smaak. Dit ongefilterde en ongepasteuriseerde bier rijpt op eiken vaten of foeders. De lambiek die 2 jaar gerijpt heeft, wordt in vaten afgevuld voor de cafés in de buurt van Lembeek. Je weet dus waar je moet zijn om hem te bestellen.

Het is overigens normaal dat lambiek niet schuimt, aangezien het drukloos is uitgegist op houten vaten. Het is dan ook een CO2-vrij bier. Door jonge en oude lambiek eerst te mengen en door dit mengsel op fles te laten hergisten, ontstaat uiteindelijk een schuimend bier: de Oude Geuze.

Smaak

De smaak van lambiek kan variëren van foeder tot foeder (onze eiken vaten in de brouwerij): voor de lambiek die je in de cafés in onze streek van ‘t vat kunt bestellen, kiezen wij steeds voor zeer malse lambiek. Deze lambiek zal fruitige toetsen hebben, denk bijvoorbeeld aan abricoos en pompelmoes.

Vintage

Op de vaten die in de horeca te vinden zijn, staat steeds vermeld van welk vatnummer  - dus het nummer van de foeder in onze brouwerij - de lambiek afkomstig is. Ook de leeftijd van de lambiek staat erop vermeld.

Schenken aan 14°C in het traditionele Geuze Boon-glas of in een tulpglas. Laat lambiek wat minder koud worden na het tappen. De smaak komt zo beter tot uiting.
6,5% ABV
Vaten : 20L keykeg

Hallo daar!

Ben jij al 18 jaar of ouder?

We zien je graag terug als je 18 jaar bent.